Jäälintalli

Jäälintallin maneesi ja ratsastuskenttä


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli - jaalintalli@jaalintalli.net

Tästä maneesin ja kentän varauskalenteriin

 • Maneesi on mitoiltaan 22 m x 60 m, ratsastuskenttä 35 m x 50-60 m.
 • Maneesissa pohjana silttihiekka-GGT-kuitu, ratsastuskentällä hiekka.
 • Estekalustoa löytyy sekä maneesista että knetällä. Koko estekalusto on kaikkien käytettävissä.
 • Maneesissa pitkän kouluradan kirjaimet.
 • Kakat on ehdottomasti kerättävä heti oman ratsastuksen jälkeen sekä kentältä että maneesista huolellisesti. Pakkasilla käyttäjät myös suolaavat itse pissaläntit jottei kohdat jäätyisi.
 • Kun keräät kakkoja, älä ota mukaan kuitua ja hiekkaa.
 • Sammuta maneesista/kentältä valot lähitessäsi.
 • Esteitä saa jättää maneesiin ja kentälle jollei muuta ole ko päivänä ohjeistettu (kaikkien on oltava rakennettu niin että ne on hypättävissä).
 • Kaikki maapuomit, ylimääräiset tolpat, sokeripalat ja kartiot kerätään aina pois ratsastuksen jälkeen.
 • Maneesissa ei saa irtojuoksuttaa hevosia, koska pohja muokkautuu liikaa. Mikäli haluat irtojuoksuttaa hevosta maneesissa, tulee sinun vuokrata koko maneesi omaan käyttöösi ja huolehtia itse huolellisesta lanauksesta juoksutuksen jälkeen


 • Huomioithan että maneesiamme ei ole lämmitetty eikä eristetty millään lailla, joten vaikka maneesissa onkin talvella aina vähemmän pakkasta kuin ulkona, niin kovimmilla pakkasilla (-20 astetta ja yli) maneesin suolattu ja näin ollen itseensä kosteutta imevä silttihiekkapohja saattaa jähmettyä paikoitellen. Magmasuola ei sulata pohjaamme täysin silloin kun pohjan lämpötila laskee alle -20 asteeseen joten jokainen yksityiskäyttäjä noudattakoon paukkupakkasilla varovaisuutta ratsastaessaan).

  Jäälintallin ratsastustunnit pidetään talvella yleensä maneesissa ja kesällä sään puitteissa joko kentällä tai maneesissa (kesäisin ratsastustuntiaikoihin sekä maneesiin että ratsastuskenttään on alustava varaus, mutta toinen aina vapautuu muiden käyttöön kun tunnin alussa selviää kummassa tunti järjestetään). Ratsastustuntiaikojen ulkopuolella vuokraamme maneesia ja ratsastuskenttää mielellämme sekä yksityisratsukoiden ja ratsastusvalmennusten, että muiden harrastajien käyttöön.
  Talvella ratsastuskenttä on käytettävissä myös ratsastustuntiaikoina, mutta talvella kenttää ei aurata tai muutenkaan huolleta säännöllisesti.

  Maneesissa/kentällä saa järjestää omia tunteja/valmennuksia kaikille avoimiin aikoihin kun koulutunnilla on kerrallaan max 3 ratsukkoa, estetunnilla kerrallaan max 2 ratsukkoa. Mikäli ratsukoita on enemmän, täytyy maneesi varata kokonaan omaan käyttöön!

  Hinnat muille, kuin Jäälintallilla asuville hevosille (samalla kuukausimaksulla saa käyttää sekä maneesia että kenttää):
 • 70 € / kk (sis alv 24 %)
 • 10 € / kerta (sis alv 24 %)

  Kun haluat käyttää maneesia/kenttää, mene sivulle josta pääset molempiin kalentereihin:
  Maneesin ja kentän käyttö- ja varauskalenterit: www.supersaas.com/schedule/jaalintalli/maneesivaraus
  tai suoraan maneesikalenteriin:
  Maneesin käyttö- ja varauskalenteriin: www.supersaas.com/schedule/jaalintalli/maneesivaraus
  tai suoraan kenttäkalenteriin:
  Kentän käyttö- ja varauskalenteriin: www.supersaas.com/schedule/jaalintalli/kenttävaraus

  Kentän ja maneesin kalentereista löydät ajantasaiset maneesivaraukset. Kun teet itsellesi käyttäjätunnuksen niin voit tehdä myös itse varauksen. Kalenterin sivulta löytyvät myös maksuohjeet.

 • Kun tulet Jäälintallille ratsastustunnille/valmennukseen, maksathan erikseen maneesin/kentänkäyttömaksun mikäli et ole maksanut kuukausimaksua
 • Ratsastustuntien hinnat ja niihin liittyvät maneesi/kenttämaksut löydät sivulta ratsastustunnit

  Mikäli tarvitset maneesin/kentän kokonaan omaan käyttöösi, esimerkiksi koko tilaa vaativaan valmennukseen tai irtohypytykseen, vuokra on 60 € / h (irtohypytyksissä vuokraajan on lanattava itse maneesin pohja kuntoon hypytyksen päätteeksi).
  Valmennuksiin, jossa on mukana Jäälintallilla asuvia ratsukoita, joille kuukausivuokra on maksettu, on koko hallin varaus 30 € / tunti.
  Maneesia vuokrataan myös esimerkiksi koiraharrastajien käyttöön, jolloin myöskin on varattava koko halli käyttöön.

  Kokonaan omaan käyttöön maneesia/kenttää ei voi varata arkisin klo 16-21 välisenä aikana (ratsastustuntien ympärille on jätettävä kaikille yhteistä aikaa).
  Ratsukot merkkaavat jokaisen tulonsa ratsastuskentän/maneesiin kalenteriin. Huomioikaa, että Jäälintallin ratsukoita voi olla kentällä ja maneesissa, vaikkei niitä olisi merkattu kalentereihin. Kaikki yksitysiratsastustunnit ja valmennukset on kuitenkin aina merkattu kalenterein päällekkäisyyksien estämiseksi. Ratsastusalueella voi olla vain yksi tunti/valmennus kerrallaan.
  "Tyhjä" aika ei siis tarkoita että maneesissa/kentällä ei ole ketään.
  Täysin omaan käyttöön maneesin saa varmistettua vain varaamalla sen kokonaan omaan käyttöön.
  Katsothan kalentereista rajoitukset myös liinatyöskentelyyn.

  Lisätietoa: Tiina Juntunen 040-7347639 (mieluiten vain tekstari/whatsapp)

   RATSASTUSRADAN LIIKENNESÄNNÖT

  • Maneesiin tultaessa on aina varoitettava tulosta viheltäen tai huhuillen - ja sisään vasta luvan kanssa. Näin et säikytä muita ratsukoita. Hyviin tapoihin kuuluu tervehtiä muita.
  • Jos jollain ratsukolla on selvästi koulu/esteratsastusharjoitus kesken saapuessasi maneesiin, kysy onko harjoitus turvallisessa vaiheessa sisääntuloon
  • Selkään nousu, selästä laskeutuminen, hevosten taluttelu, loimen laitto, käynti ja käännökset tehdään aina uran sisäpuolella niin, että muut mahtuvat uralta ohi. Myös siirtymiset käyntiin ja pysähdykset tehdään uran sisäpuolella, ei uralla. Vapaassa käynnissä liikutaan aina uran sisäpuolella/kentän keskellä
  • Uralla mennään ravia ja laukkaa. Ohitus tapahtuu aina oikealta, kuten maantieliikenteessäkin, eli vastaan tultaessa ratsastajien vasemmat kädet kohtaavat. Tästä säännöstä on olemassa poikkeus: jos joku selvästi pysyy pääty- tai keskiympyrällä, ohitetaan hänet uralta ulkokautta. Pääty- ja keskiympyrät tehdään sen verran uran sisäpuolella, että ulkokautta mahtuu turvallisesti ohi. Jos maneesissa on paljon ratsukoita, kannattaa pyrkiä ratsastamaan samaan suuntaan, jolloin ratsastussuunta pyritään pitämään samana kuin vanhimmalla/kokeneimmalla ratsastajalla.
  • Älä laukkaa ohi toisen takaa koska laukkaava hevonen voi saada muut innostumaan mukaansa. Ohita hitaampi ratsukko reilun etäisyyden päästä tai ratsastamalla radan poikki. Turvallista on myös ratsastaa laukka toiseen suuntaan kuin hitaammin liikkuvat ratsukot.
  • Anna tilaa tai väistä, jos jollakin on esimerkiksi nuori hevonen tai ori, jota ei voi ohittaa läheltä tai jos joku harjoittelee hetken kouluratsastusrataa tms. Näiden ratsastajien asiana on informoida muita esimerkiksi ilmoittamalla: "Minulla on nuori hevonen, jolla haluaisin laukata uralla muutaman kierroksen, voisitteko sen aikaa väistää, kiitos." Tai esim. "Menisin hetken harjoitusta jossa tulen toistuvasti keskihalkaisijalle, kiitos".
  • Älä juoksuta/taluta/ratsasta rinnakkain/hyppää useampia esteitä, jos maneesissa tai kentällä on useampia ratsastajia. Yritä ajoittaa nämä toiminnat rauhalliseen aikaan ja ilmoita niistä etukäteen sovitulla tavalla.
  • Yleisesti ottaen pidä silmät auki. Jos hevosesi potkii muita hevosia, laita sen häntään punainen nauha tai rusetti, tällöin muut tietävät kiertää sen kauempaa. Tarkkaile aina muita ratsukoita ja katso eteesi, jotta ehdit ennakoida tilanteita.
  • Katsojien ja lasten paikka ei ole ratsastusalueella vaan aina aidan takana. Ja hiljaa.
  • Ilmoita poistumisestasi, varsinkin jos jätät jonkun yksin maneesiin tai kentälle. Poistu rauhallisesti

   Ja mikä tärkeintä: Kaikille liikennesäännöt eivät ole hetkessä itsestäänselvyys, joten jos joku tekee "virheen", siitä ei suututa eikä tokaista töykeästi, vaan neuvotaan kohteliaasti. Kokemattomampien ei tarvitse pelätä maneesissa kokeneempia ratsastajia vaan kokeneempien tehtävänä on myös olla valppaana ja varoa tarvittaessa, neuvoa ja näyttää hyvää esimerkkiä!

  Päivitetty 13.10.2022