Jäälintalli

Boss "Totti"


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli 045-2014104 jaalintalli@jaalintalli.net


Totti on Jäälintallin pitkäaikaisin asukki. Totti muutti Jäälintallille vuonna 1990 kun se ostettiin Tiinan ensimmäiseksi omaksi hepaksi Leiritila Pihkalasta Kestilästä.
Totti on syntynyt vuonna 1985, joten Tiinalle tullessaan Totti oli vasta 5-vuotias. Nyt ikää on kertynyt jo hyvinkin pitkälle yli 20 vuotta mutta silti Totti porskuttaa edelleen kuin nuorempikin humma!

Totti on vuonohevonen joka tuotu Suomeen Tanskasta vuonna 1990 ilman papereita risteytysponina. Aikaisemmin ei eri alkuperäisrotujen siirtäminen maasta toiseen ole ollut aivan helppoa (ja täysin sallittuakaan) hommaa joten tuolloin rotuhevosia tuotin Suomeen paljonkin risteytyksiksi rekisteröityinä.

Tiina kisasi poni-ikäisenä Totilla esteitä 60-80 cm tasolla. Kun poni jäi ratsastajanroikaleelle pian aivan liian pieneksi, ostettiin Tiinalle isompi hevonen (Rybinsk, "Pinski") ja Totti siirtyi Riikka Kanniston kisaponiksi. Riikka kisasi Totilla jopa yhden 90 cm luokankin Oulun Pokaalissa.

Nykyään Totti on tallin suosituimpia alkeistuntiheppoja. Moni Totilla lapsena ratsastanut äiti tuo nykyään oman lapsensa Totin oppilaaksi, joten Totti onkin jo monen aloittelijan luottoheppa ja varmasti tallin tunnetuin asukki!

Totin koulutustaso taitaa olla tällä hetkellä HeC-HeB (usko tai älä, parhaina nuoruusvuosinaan ollut jopa ollut HeA!) ja vanhusta säästellen pidetään re max 50 cm:ssä ja hyppääminen muuteknkin vain harvinaisena herkkuna.

<- Takaisin hevoset -sivulle