Jäälintalli

Despair Ridden "Toivo"


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli 045-2014104 jaalintalli@jaalintalli.net


Toivo on Tanskassa vuonna 2003 syntynyt tilastohevosruuna (tai siis iso poni, sk 146,4 cm). Tarkempaa syntymäpäivää tai sukua Toivolta ei ole tiedossa, koska se on tuotu Tanskasta Suomeen Ruotsin kautta ilman tarkempia papereita, vain välttämättömimpiä asiakirjoja käyttäen.
Väriltään ruunikontiikerinkirjavan Toivon roduksi papereissa, joilla se on tuotu Tanskasta Ruotsiin -on merkitty knabstrupristeytys. Tuontipapereissaan Toivo on nimeltään komeasti Tarzan.

Toivo tuli Tiinalle kesällä 2008 ratsukoulutettavaksi aika toivottoman oloisena ratsunalkuna, mutta vaiherikkaan koulutusrupeaman aikana se päätyikin lopulta Jäälintallin omistukseen ja tuntikäyttöön.
Kun Toivo siirtyi Jäälintallin omistukseen, se sai suomalaiset paperit ja samalla uuden nimen; Despair Ridden (epätoivon riivaama) sen epätoivoiselta vaikuttaneen ratsumenneisyyden vuoksi.

Nyt Toivo on yksi tallin pidetyimmistä ratsuista ja on käynyt parit estekisatkin Tiinan ja Anskun ratsastamina.
Luonteeltaan Toivo on todella sympaattinen ja kiltti. Koulutustasoltaan Toivon todettiin olevan HeA sen jälkeen kun Tiina kävi suorittamassa sillä ratsastuksenohjaajan kouluratsastuksen loppunäytön (He A kenttäkilpailuohjelma n:o 6 2000/2009, nivelillä), hyväksytysti. Ratana Toivo hyppää 90cm, mutta Toivon kinnerpattien johdosta kisaaminen jää Toivolta vähemmälle jatkossa. Ratsastajaltaan Toivo vaatii tarkkuutta ja hyvää tasapainoa. Toivo on hyvin tarkka paino-avuista ja kertoo kyllä ratsastajalleen mikäli suuntaa-antavat ohjeet ovat ristiriidassa keskenään luikertelemalla itse oikeaksi päättelemäänsä suuntaan.

Linkki: Toivo sukupostissa

<- Takaisin hevoset -sivulle