Jäälintalli

Villen Mimmi "Mimmi"


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli 045-2014104 jaalintalli@jaalintalli.net


Mimmi on 2002 syntynyt suomenhevostamma. Mimmi oli vain 2-vuotias tullessaan Jäälintallille joten Mimmi on saanut kasvaa tallin tavoille ja se myös Mimmin käytöksessä näkyy...eli vallaton hömelö tamma, mutta kuitenkin niin suloisen ihana.

Mimmi on kiltti, mutta kovapäisyytensä vuoksi tarvitsee taluttajakseen aina aikuisen ja turvallisuuden vuoksi suuhunsa riimunnarun ketjun. Ja tästä asiasta ei tingitä ikinä, Mimmi nimittäin saattaa yllättäen kiinnostua pinkaisemaan suuntaan jos toiseen ja silloin ei enää isommankaan miehen auta pidättellä - pikkutytöistä puhumattakaan. Mimmiä ei myöskään sovi jättää yksin esimerkiksi siirtotalleille, sillä se kärsii eroahdistuksesta jolloin oven läpi tuleminen on sille ystävän odottamista mieluisampi vaihtoehto.

Ratsastaessa Mimmi on mielenkiintoinen tapaus; yhdellä ratsastajalla toimii höyhenenkevyesti kuin unelma, toisella menee tölttiä. Mimmi kaipaa ratsastajaltaan hereillä pysymistä sillä automaatti Mimmi ei ole, mutta suorittaa tehtävät kyllä kiltisti kun ratsastaja oikein osaa asiaa pyytää. Varsomisen jälkeinen ratsastusura Mimmillä alkoi hyvinkin takkuillen ja kentän keskellä paikallaan jumittaen, mutta sen jälkeen on Mimmi edennyt hitaasti mutta varmasti yhdeksi tallin tykätyimmistä ratsuista. Mimmin laukka on kokemisenarvoinen elämys; se on ihana :)

Mimmi on koulutukseltaan HeB ja re 90cm. Tiina on hypellyt Mimmillä kilpaakin jonkun kerran.
Kesällä 2012 Mimmi on astutettu Veeran Taaveri -nimisellä ratsuoriilla. Varsan tuleva omistaja Sanna Turunen pitää peukkuja toivoessaan kaunista tammaa kesäksi 2013. Kesällä 2010 Mimmi astutettiin Vejarin Mahti -nimisellä oriilla ja kesällä 2011 Mimmi pyöräytti Mahdille komean Mauri -pojan!


Linkki: Mimmi sukupostissa

<- Takaisin hevoset -sivulle